Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: Zadržanie R. Fica pre verejný prejav je absolútne neprípustné

Na snímke členovia predsedníctva strany Hlas - sociálna demokracia Ján Ferenčák, Stanislav Kmec, Matúš Šutaj Eštok, Ján Blcháč, podpredsedníčka strany Denisa Saková, podpredseda strany Richard Raši, predseda strany Peter Pellegrini, Róbert Puci, Ľubica Laššáková, Peter Žiga a podpredseda strany Erik Tomáš, foto z archívu. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podľa Hlasu-SD núdzový stav neslúži súčasnej vláde na zabezpečenie chodu zdravotníctva, ale na potláčanie ústavných práv.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Zadržanie predsedu opozičnej strany pre verejný prejav protivládneho politického názoru je absolútne neprípustné. Strana Hlas-SD tak reaguje na štvrtkové odvedenie lídra Smeru-SD Roberta Fica políciou pred ohláseným protestným sprievodom. Stanovisko TASR poskytla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

"Neprijateľné zásahy polície voči záchranárom aj voči predstaviteľom opozície potvrdili vyjadrenia Hlasu, že núdzový stav neslúži vláde na zabezpečenie chodu zdravotníctva, ale potláčanie elementárnych ústavných práv a slobôd slovenských občanov," konštatuje strana.

Šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica odviedla vo štvrtok večer polícia pred tým, ako sa mal začať stranou ohlásený protestný sprievod na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke. Smútočným sprievodom sa chce strana symbolicky rozlúčiť s demokraciou a vyjadriť "nesúhlas s politikou vlády a jej hovorkyne prezidentky Čaputovej". Predstavitelia strany uviedli, že v akcii budú pokračovať.