Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Hlas-SD zdôrazňuje v diskusii o budúcnosti Európy sociálne otázky

Na snímke členovia predsedníctva strany Hlas - sociálna demokracia Ján Ferenčák, Stanislav Kmec, Matúš Šutaj Eštok, Ján Blcháč, podpredsedníčka strany Denisa Saková, podpredseda strany Richard Raši, predseda strany Peter Pellegrini, Róbert Puci, Ľubica Laššáková, Peter Žiga a podpredseda strany Erik Tomáš počas tlačovej konferencie na tému – Výsledky ustanovujúceho snemu strany Hlas-sociálna demokracia 28. novembra 2020 v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Súčasťou diskusie by mali byť podľa Hlasu témy, ktoré na európskej úrovni nie sú efektívne riešené, ako napríklad spoločný nákup zdravotníckych pomôcok.

Bratislava 9. mája (TASR) - Pre stranu Hlas-SD je v rámci diskusie o budúcnosti Európy najdôležitejšia otázka sociálnej spravodlivosti a posilňovania sociálneho piliera EÚ. Vyplýva to z vyjadrenia opozičného Hlasu-SD, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

Strana víta, že sa naprieč Európou začali diskusie v rámci Konferencie o budúcnosti Európy. Podotkla, že táto myšlienka vznikla v čase, keď Slovensko predsedalo EÚ. Pre koronakrízu bola diskusia o budúcnosti Európy skrátená z dvoch na jeden rok. "Hlas musí s poľutovaním skonštatovať, že na národnej úrovni sme sa zatiaľ obmedzili iba na vyhlásenie ústavných činiteľov namiesto začatia pôvodne plánovanej celonárodnej konferencie v Banskej Bystrici alebo parlamentnej diskusie počas májovej schôdze Národnej rady (NR) SR," podotkli.

Súčasťou diskusie by mali byť podľa Hlasu témy, ktoré na európskej úrovni nie sú efektívne riešené. "Preto sa budeme musieť pozrieť na také aktuálne otázky, ako je spoločný nákup zdravotníckych pomôcok a vakcín, ochrana vonkajších hraníc pred nekontrolovanou migráciou alebo budovanie silného postavenia EÚ vo svete," spresnila strana.