Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

Hlas-SD:K prezidentke si prišli po dôveru tí ľudia, ktorí ju premrhali

Na snímke uprostred predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) a vľavo minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) počas vymenovania novej vlády SR v Prezidentskom paláci 1. apríla 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Doterajší premiér a minister financií si len vymenili miesto a vymenovali nám druhú vládu Igora Matoviča, skonštatoval Pellegrini.

Bratislava 1. apríla (TASR) - K prezidentke si vo štvrtok prišli po dôveru tí istí ľudia, ktorí ju od nej prijali pred rokom a ktorí ju premrhali. Uviedol to v stanovisku poslanec parlamentu a líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Podľa šéfky mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Ireny Bihariovej to nový premiér nebude mať ľahké.

"Doterajší premiér a minister financií si len vymenili miesto a vymenovali nám druhú vládu Igora Matoviča (OĽANO)," skonštatoval Pellegrini. Dodal, že prvá vláda Matoviča zlyhala v boji s pandémiou či nezvládla pomoc ekonomike. "Po týchto zlyhaniach neprišla žiadna sebareflexia. Vo vláde zostal Matovič aj Richard Sulík (SaS)," dodal Pellegrini.

Podľa Bihariovej nový premiér Eduard Heger (OĽANO) preberá štafetu v situácii, keď jeho predchodca znížil dôveryhodnosť vlády či naštrbil vzťahy v koalícii a prispel k rastu preferencií opozície. "Eduard Heger má šancu dokázať, že svoje povinnosti pri riadení krajiny zvládne lepšie ako jeho predchodca. Má zároveň možnosť presvedčiť verejnosť, že pri tom dokáže odolávať vplyvu a pokynom straníckeho šéfa a ministra financií Igora Matoviča," uviedla Bihariová.