Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Hlas-SD:Vládna koalícia sa opäť otočila chrbtom k ľuďom i hospodárstvu

Peter Pellegrini, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Koaliční poslanci totiž zamietli návrhy nezaradených poslancov okolo expremiéra Petra Pellegriniho.

Bratislava 29. júna (TASR) - Vládna koalícia sa demonštratívne otočila chrbtom k ľuďom aj k hospodárstvu, uviedla v utorok po hlasovaní v Národnej rade (NR) SR mimoparlamentná strana Hlas-SD. Koaliční poslanci totiž zamietli návrhy nezaradených poslancov okolo expremiéra Petra Pellegriniho na zdvojnásobenie rodinných prídavkov, návrat obedov zadarmo i dočasné zníženie dane z pridanej hodnoty pre gastro sektor na päť percent.

Návrhy Hlasu boli absolútne apolitické a ich jediným cieľom bolo pomôcť ťažko skúšaným ľuďom i ekonomike. Chceli sme zvýšiť, zdvojnásobiť rodinné prídavky, aby sme touto formou aspoň čiastočne odškodnili rodiny s deťmi za ich strádanie počas pandémie," uviedol po hlasovaní predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Návrat obedov zadarmo mal podľa neho zaručiť všetkým deťom aspoň jedno teplé jedlo denne.

Šéf Hlasu dodal, že dočasné zníženie DPH pre gastro predstavovalo záchranné koleso sektoru, najviac postihnutému pandémiou, v ktorom už skrachovali tisíce prevádzok. „Ani v takýchto chvíľach však vládna koalícia nedokáže odhodiť politické tričká a podporiť dobrú vec,“ uviedol Pellegrini. Za zníženie DPH pre gastro sektor sa v uplynulých dňoch prihovárali aj viaceré stavovské organizácie.