Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hlas vníma príhovor prezidentky ako výzvu na zjednotenie spoločnosti

Peter Pellegrini, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Prezidentka v novoročnom príhovore vyzvala k súdržnosti, ľudskosti a pestovaniu vzťahov v komunitách i rodinách.

Bratislava 1. januára (TASR) - Mimoparlamentný Hlas-SD vníma novoročný príhovor prezidentky SR Zuzany Čaputovej ako výzvu na zjednotenie rozdelenej spoločnosti v boji s pandémiou.

"Vnímal som to ako morálny apel, aby politický diktát a tlak moci pri prijímaní opatrení nahradila dobrovoľnosť a zodpovednosť každého jedného človeka za svoj život, ako aj život svojich blízkych," uviedol líder Hlasu-SD a expremiér Peter Pellegrini.

V novoročnom príhovore zverejnenom na sociálnej sieti Pellegrini poďakoval všetkým, ktorí v prvej línii pomáhajú zachraňovať životy ľudí. Kritizoval vládu, ktorej hlavným naratívom sú podľa neho mocenské riešenia a obmedzovanie slobody. Volá po vecnej diskusii. "Zanikajú akékoľvek vecné riešenia, ktoré by mohli posunúť SR o krok ďalej," podotkol.

Prezidentka v novoročnom príhovore vyzvala k súdržnosti, ľudskosti a pestovaniu vzťahov v komunitách i rodinách. Ide podľa nej o cestu k silnému, odolnému Slovensku, ktoré môže suverénne čeliť všetkým výzvam. Ako uviedla, ak dokážeme potlačiť trecie plochy a konflikty medzi sebou, naša zomknutosť bude obrovskou devízou nielen pri prekonávaní súčasnej krízy, ale aj v dlhodobom úsilí.