Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Hlasovanie spustené. Poznáme nominácie na HOVORCU ROKA 2017

Foto: HOVORCA ROKA

Odštartoval ďalší, v poradí už 12. ročník Hovorcu roka. Asociácia hovorcov Slovenska (AHS) zmenila systém rozhodovania.

Bratislava 1. septembra (OTS) - Nominovaných vyberá najskôr odborná porota a až potom o nich hlasuje odborná verejnosť. Víťazov sa dozvieme už tradične na Výročnom stretnutí novinárov a ľudí z komunikačnej oblasti 22. septembra v Bratislave.

AHS zmenila kritéria posudzovania nominovaných v Štatúte, ktorý je k dispozícii na www.hovorcaroka.sk. Hlavným kritériom je podľa predsedu asociácie Vladimíra Machalíka profesionalita. „Pod týmto pojmom treba vnímať viac daností a schopností. Hovorca roka by mal byť príkladom, to znamená, že jeho vystupovanie charakterizujú príkladné komunikačné zručnosti, ale aj odbornosť v oblasti. Musí byť prínosom pre reputáciu organizácie, ktorú zastupuje a samozrejmosťou je jeho etické správanie, vrátane jednotného prístupu k novinárom.

Odborná porota vybrala nominácie na najlepších hovorcov v kategóriách Samospráva a neziskový sektor, Štátna správa a štátny sektor, Privátny a komerčný sektor. Teraz o nich v internetovom hlasovaní, ktoré potrvá do 14. septembra 2017, rozhodujú novinári zo všetkých redakcií, ale aj samotní hovorcovia a zástupcovia komunikačných agentúr na stránke www.hovorcaroka.sk

Nominovaní v kategórii Štátna správa a štátny sektor
Peter Bubla, hovorca Ministerstva spravodlivosti SR
Daniela Bolech Dobáková, hovorkyňa Najvyššieho kontrolného úradu
Zuzana Eliášová, hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR
Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR
Roman Krpelan, hovorca a riaditeľ komunikačného oddelenia kancelárie prezidenta SR


Nominovaní v kategórii Privátny a komerčný sektor
Ján Bača, hovorca U.S. Steel Košice
Jozef Bačé, hovorca Kia Motors Slovakia
Michal Korec, hovorca pre služby a financie Telekom
Tomáš Kráľ, hovorca, PR a marketingový manažér nemocníc Svet zdravia
Anton Molnár, hovorca a riaditeľ Podnikovej a marketingovej komunikácie spoločnosti Slovnaft


Nominovaní v kategórii Samospráva a neziskový sektor
Pavol Čorba, hovorca a vedúci tlačového odboru mesta Žilina
Michal Ďureje, hovorca mesta Prievidza
Jana Holéciová, hovokyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory
Juraj Rizman, hovorca a koordinátor komunikácie a kampaní VIA IURIS
Marek Tettinger, hovorca mestskej časti Bratislava – Nové Mesto


Každý z nominovaných má pri svojom mene uvedený zoznam webových výstupov, vygenerovaný službou WebReport: „Vďaka tomuto monitoringovému nástroju majú jeho používatelia pod kontrolou relevantné webové výstupy. Verím, že hlasujúcim pomôže získať detailnejší prehľad o činnosti jednotlivých hovorcov," uviedol Rastislav Borsík, poverený riadením Úseku obchodu a marketingu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky.

Organizátori sa rozhodli aj tento rok za každý hlas darovať neziskovej organizácii Deťom s rakovinou n.o., jedno euro na pomoc detským onkologickým pacientom. Beata Obradovičová z neziskovej organizácie prezradila, načo financie použijú: „Sme vďační za každú pomoc a zíde sa doslova každé euro, pretože sme sa rozhodli rekonštruovať lôžkovú časť pre malé detičky na Klinike detskej hematológie a onkológie na Kramároch.“ Okrem výťažku z hlasovania poputuje na dobrú vec aj výťažok z charitatívnej tomboly na slávnostnom odovzdávaní cien Hovorca roka 2017.
Tento rok rozhodli o nomináciách členovia odbornej poroty v nasledovnom zložení: Iveta Radičová (dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave), Ivan Haluza (zástupca šefredaktora týždenníka TREND), Michaela Benedigová (managing director Seesame), Martin Čeliga (vedúci redakcie politiky Nový Čas), Richard Kvasňovský (vedúci domácej redakcie TASR), Tibor Mattyašovský (šéfredaktor spravodajstva TV Markíza) a Vladimír Machalík (predseda Asociácie hovorcov Slovenska a riaditeľ komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva SR).
Asociácia hovorcov Slovenska môže, ale nemusí, podľa štatútu udeliť titul TOP Hovorca roka 2017 pre absolútneho víťaza za všetky kategórie spolu.