Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Hlas–SD podporil zvolanie občianskych protestov odborármi

Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Vystúpenie odborárov a občianskych združení potvrdzuje skutočnosť, že niet na Slovensku spoločenskej a profesijnej skupiny, ktorú by táto vláda neoklamala alebo neignorovala, zdôraznila strana.

Bratislava 13. apríla (TASR) – Avizované protesty odborárov v Košiciach, Žiline a v Trnave v stredu podporila aj mimoparlamentná strana Hlas-SD expremiéra Petra Pellegriniho. Vystúpenie odborárov a občianskych združení potvrdzuje skutočnosť, že niet na Slovensku spoločenskej a profesijnej skupiny, ktorú by táto vláda neoklamala alebo neignorovala, zdôraznila strana.

"Hlas-SD dlhodobo vyzýva vládu, aby predstavila Lex Slovensko, sociálny plán ako pomôcť rodinám, dôchodcom, zamestnancom či rôznym profesijným skupinám prežiť kritické postpandemické časy spojené s vojnovým konfliktom," uviedla strana s tým, že kabinet premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) nekoná a venuje sa len medzinárodným témam.

Rast cien potravín a energií bude pre niektorých ľudí neúnosný a mnohí z nich sa podľa Hlasu-SD prepadnú na hranicu biedy. "Očakávame od predsedu vlády Hegera, že vypočuje volanie po dialógu a zvolá v krátkom čase okrúhly stôl s profesijnými združeniami a odbormi, kde bude vytvorený priestor na dohodu, a zároveň z neho vzídu konkrétne návrhy, ako zastabilizovať kritickú situáciu v štáte," dodala strana.