Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Hlavnou témou návštevy Simsonovej na Slovensku bude energetická kríza

Na archívnej snímke eurokomisárka pre energetiku Kadri Simsonová vystupuje počas plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu v Štrasburgu v stredu 6. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Vo štvrtok má eurokomisárka na programe bilaterálne rokovania so slovenským premiérom Eduardom Hegerom a ministrom hospodárstva Karlom Hirmanom.

Brusel 5. októbra (TASR) - Európska komisia (EK) v stredu potvrdila, že eurokomisárka pre energetiku Kadri Simsonová odcestuje na dvojdňovú pracovnú návštevu Slovenska, ktorá bude zameraná na diskusie o energetickej situácii v Európe. Informuje spravodajca TASR.

Vo štvrtok má eurokomisárka na programe bilaterálne rokovania so slovenským premiérom Eduardom Hegerom a ministrom hospodárstva Karlom Hirmanom. Hlavnou témou bude bezpečnosť dodávok energie, ich diverzifikácia a politika EÚ zameraná na riešenie vplyvu vysokých cien energií na domácnosti a podniky.

Vo štvrtok popoludní sa Simsonová stretne s predstaviteľmi energetických firiem na Slovensku a potom bude rokovať s predsedami a podpredsedami parlamentných výborov pre európske záležitosti a pre hospodárstvo.

V piatok sa eurokomisárka zúčastní na summite Globsec Tatra Summit 2022 ako členka panelu "Veľký európsky energetický ústredný bod: kvadratúra kruhu?", kde vystúpi aj minister hospodárstva Karel Hirman.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)