Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

HLINA: Matovič mi odkázal, že si nahral aj mňa

Alojz Hlina Foto: TASR/Martin Baumann

Tvrdí to v rozhovore pre dennikn.sk nezaradený poslanec Alojz Hlina, ktorý kandidoval v parlamentných voľbách 2012 práve za Matovičovo zoskupenie. Matovič existenciu Hlinovej nahrávky pre TA3 poprel.

Bratislava 8. januára (Teraz.sk) - Pomaly už legendárna nahrávka Igora Matoviča, ktorý si nahral šéfa Siete Radoslava Procházku na poslaneckom klube OĽaNO, vraj nemusí byť jediná. Tvrdí to v rozhovore pre dennikn.sk nezaradený poslanec Alojz Hlina, ktorý kandidoval v parlamentných voľbách 2012 práve za Matovičovo zoskupenie. Teraz si založil vlastnú stranu Občania, ktorej sa stal aj lídrom.

"Niekto za mnou posiela svojho volebného manažéra, aby mi odkázal, že ma má nahratého. Mám dvadsať rokov to isté číslo telefónu a na niektoré veci nie som zvyknutý," povedal pre dennikn.sk Hlina. Na priamu otázku: "Matovič vám odkázal, že aj vás má nahratého?" , Hlina portálu odpovedal: "Áno. Zostal som z toho prekvapený."

Foto: TASR/Štefan Puškáš


O aký rozhovor by presne malo ísť, Hlina nešpecifikoval s odôvodnením, že to sám nevie. "Čo vám odkázal? Po kom odkaz poslal?," opýtal sa portál. "Po svojom volebnom manažérovi. Išlo asi o to, že sa mám držať vzadu. Neviem," reagoval Hlina. "Nejaký náš súkromný rozhovor, keď sme sa rozprávali, aká je budúcnosť OĽaNO," odhadol, čo by mohlo byť obsahom nahrávky. Realizovať sa mala v čase pred viac ako dvoma rokmi, keď odchádzal z OĽaNO, o jej možnej existencii sa však dozvedel až v polovici novembra 2014.

Igor Matovič pre TA3 existenciu takejto nahrávky poprel, aj keď priznal, že v komunikácii s Alojzom Hlinom boli momenty, keď o nahrávke uvažoval. "Nebol som schopný si vtedy zabezpečiť to nahratie," poznamenal. Dodal, že on osobne považuje za dôležité snažiť sa zabezpečiť dôkazy vždy, keď existuje podozrenie z možného porušenia zákona.