Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. Hlina bude dovolenkovať zbieraním podpisov pre vznik jeho strany

V stredu 13. marca 2013 sa začala 16. schôdza Národnej rady SR v Bratislave. Na snímke nezávislý poslanec Alojz Hlina. Foto: TASR/Martin Baumann

Nevylučujem, že niektoré mená budú pre niekoho prekvapivé, povedal pre TASR Alojz Hlina.

Bratislava 26. júna (TASR) - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina strávi tohtoročnú dovolenku netradične, zbieraním podpisov na vznik jeho strany Občania. Potrebuje ich 10.000. Začať chce po skončení júnovej parlamentnej schôdze. Stranu by rád zaregistroval na konci letných prázdnin. Nevylučuje, že sa v nej objavia aj známe mená vrátane niektorých poslancov z parlamentu.

"Nevylučujem, že niektoré mená budú pre niekoho prekvapivé," povedal pre TASR. Konkretizovať nechce, podporovateľov plánuje predstaviť postupne. Hlinova budúca strana by sa mohla istým spôsobom zapojiť aj do jesenných regionálnych volieb. Nie však za každú cenu. "Do vuciek to hnať nebudeme. Ale nevylučujem, že dáme podporu, ak o ňu bude mať niekto záujem," poznamenal.

Hlina mieni zbierať podpisy aj osobne. "Chcem byť v teréne medzi ľuďmi, veľa sa tam dozviem a navyše sa tam dobre cítim. Od ženy som sa už vypýtal, dala mi dovolenku na politickú činnosť," povedal. Subjekt Občania má byť stredová strana. Mieni presadzovať občiansky princíp, spravodlivosť a pomoc slabým a nevládnym. V súčasnosti Hlina pripravuje základný programový dokument, ktorý pracovne nazýva Manifest občana. K tvorbe mieni pozvať všetkých, ktorí majú záujem. Hlina plánuje stranu na začiatku financovať zo svojich vlastných prostriedkov.