Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

A. Hlina stále čaká s registráciou strany

Na snímke Alojz Hlina Foto: TASR/Martin Baumann

Hlina nevylučuje ani možnosť, že stranu napokon nezaloží, hoci to je podľa neho málo pravdepodobné.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina stále nezaregistroval svoju stranu Občania. Pred prezidentskými voľbami hovoril, že čaká, ako sa vyvinie politická situácia na Slovensku po voľbách. Radoslav Procházka už ohlásil zámer založiť si vlastnú stranu s Miroslavom Beblavým a Andrejom Hrnčiarom.

Hlina nevylučuje ani možnosť, že stranu napokon nezaloží, hoci to je podľa neho málo pravdepodobné. Okrem toho pripúšťa, že takmer naisto nebude jeho strana v parlamentných voľbách 2016 kandidovať samostatne. "S istotou, blížiacou sa k stopercentnej hranici, vieme predpokladať, že politická strana Občania sa nezúčastní na parlamentných voľbách v roku 2016 samostatne. Zúčastní sa len ako člen prípadnej koalície politických strán a hnutí," uviedol pre TASR Hlina.

Spomenul tiež možnosť umiestniť vlastných kandidátov na listinu iných strán. Túto možnosť využil Hlina už teraz pred májovými eurovoľbami, napriek tomu, že strana ešte neexistuje. V eurovoľbách ponúka na kandidačnej listine KDH nezávislého kandidáta, zakladateľa Bubo Travel Agency Ľuboša Fellnera. "Patrí určite medzi tých najlepších kandidátov, ktorí sa aktuálne uchádzajú o hlas na kandidátke do europarlamentu," povedal Hlina.

Ak by k zaregistrovaniu strany Občania napokon nedošlo, ľudia, ktorí ju budujú, posilnia podľa Hlinu niektorý z existujúcich relevantných politických subjektov. "Tento scenár má časové obmedzenie maximálne do komunálnych volieb," doplnil. Tvrdí, že vie ponúknuť do slovenskej politiky ľudí, ktorí niečo dokázali aj bez toho, aby sa priživovali na štátnom rozpočte.