Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Hnutie Slovensko: Koalícia dokazuje, že nechce riešiť napätú situáciu

Na snímke novozvolený prezident SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jaroslav Novák

S iniciatívou na stretnutie parlamentných politických strán v Prezidentskom paláci prišli po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) úradujúca hlava štátu Čaputová a zvolený prezident Pellegrini.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 19. mája (TASR) - Vládna koalícia zrušením účasti na okrúhlom stole v Prezidentskom paláci dokazuje, že nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, tvrdí hnutie Slovensko. TASR o tom informoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

"Malá časť vládnej koalície od útoku na premiéra rozpráva o zmierení. Avšak druhá, výrazne väčšia časť neustále útočí na opozičných politikov a médiá," komentovalo hnutie. Namieta aj zotrvanie Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) vo funkcii ministra vnútra a nestiahnutie zákona o Slovenskej televízie a rozhlase.

Kresťanská únia podporuje každý krok, ktorý vedie k upokojeniu situácie na Slovensku. Verí, že plánované stretnutie lídrov politických strán sa uskutoční v dohľadnej dobe. "Je nevyhnutné, aby sme konali zodpovedne a hľadali cestu, ako si sadnúť za jeden stôl a našli spoločnú reč. V takto ťažkých časoch sa potrebujeme rozprávať, počúvať a vzájomne rešpektovať," skonštatovali v stanovisku.

S iniciatívou na stretnutie parlamentných politických strán v Prezidentskom paláci prišli po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) úradujúca hlava štátu Zuzana Čaputová a zvolený prezident Peter Pellegrini.

V nedeľu Pellegrini vyhlásil, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas. Ako komentoval, posledné dni a tlačové konferencie ukázali, že niektorí politici nie sú schopní základnej sebareflexie ani po takejto tragédii.

Čaputová označila možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. V aktuálnej situácii považuje za najdôležitejšie, aby nastal posun v upokojení situácie. Menej dôležité podľa nej je, či sa stretnutie uskutoční neskôr alebo na inom mieste.