Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Hnutie Slovensko: Prezidentka predniesla vecné argumenty

Na aechívnej snímke Michal Šipoš. Foto: TASR Jaroslav Novák

Je správne, že dnes prezidentka prišla do parlamentu a povedala dosť argumentov, ktoré zazneli aj v pléne počas našich vystúpení, poukázal predseda poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ M. Šipoš.

Bratislava 18. januára (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová predniesla vecné argumenty k návrhu novely Trestného zákona. Zhodnotil to predseda poslaneckého klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš v reakcii na jej vystúpenie v pléne Národnej rady (NR) SR. Podotkol, že vládu "organizovaného zločinu" však nezastavia v ničení právneho štátu.

"Je správne, že dnes prezidentka prišla do parlamentu a povedala dosť argumentov, ktoré zazneli aj v pléne počas našich vystúpení," poukázal Šipoš. Je podľa neho dôležité, aby každý zabojoval o právny štát a vyjadril názor. Podotkol, že zrušenie špeciálnej prokuratúry a škodlivé zmeny v Trestnom zákone odsudzuje viacero inštitúcií. Hnutie Slovensko bude podľa jeho slov do poslednej chvíle bojovať za záchranu právneho štátu a zachovanie spravodlivosti.

Podľa poslankyne Veroniky Remišovej (Slovensko, Za ľudí, KÚ) bol prejav prezidentky vecný a odborný. "Z pozície svojej funkcie demaskovala klamstvá súčasnej vládnej koalície," uviedla. Na zmeny podľa Remišovej doplatia v prvom rade občania. "Za lúpeže, krádeže, vlámania už nebude odradzujúci trest, ktorý by bol prevenciou proti trestnej činnosti, ale páchatelia budú môcť vyviaznuť len s minimálnym trestom či domácim väzením," dodala.

Prezidentka vo štvrtok napoludnie vystúpila v pléne parlamentu. Predniesla svoje výhrady k novele Trestného zákona z dielne vlády, o ktorej aktuálne rokuje parlament.