Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Hnutie Slovensko: Vážime si ľudí, ktorí bojovali proti totalite

Na archívnej snímke Veronika Remišová. Foto: TASR Jaroslav Novák

Sviatok víťazstva nad nacizmom si pripomíname v čase, keď Putinov extrémistický režim ďalej vedie svoju ničivú vojnu proti nášmu susedovi, uviedla Remišová.

Bratislava 8. mája (TASR) - Hnutie Slovensko si vždy bude vážiť ľudí, ktorí bojovali a stále bojujú proti totalitným režimom a politickým zriadeniam, ktoré spôsobujú utrpenie ľudí. Hnutie to pripomenulo pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom. Spomína si tiež na obete fašizmu, ktorými boli aj občania Slovenskej republiky.

"V hnutí Slovensko vyjadrujeme odhodlanie chrániť hodnoty, ktoré nám umožňujú žiť v mieri a slobode. Je našou povinnosťou pripomínať budúcim generáciám hrôzy vojny, ktoré spôsobilo šialenstvo fašizmu. Odsudzujeme fašizmus a dištancujeme sa od tých, ktorí vzbudzujú neznášanlivosť a nenávisť medzi ľuďmi pre ich štátnu príslušnosť, národnosť či rasu, a aj od tých, ktorí iné krajiny a ľudí žijúcich v nich považujú za menejcenných," uviedol poslanec Národnej rady (NR) SR Michal Šipoš (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

Predsedníčka strany Za ľudí a poslankyňa NR SR Veronika Remišová pripomenula, že význam víťazstva nad nacistickou tyraniou je mimoriadne dôležitý pre súčasnú dobu, pretože nám pripomína, aké je dôležité nikdy pred zlom neustupovať. "Obrovskému rozsahu ľudského utrpenia a vojnovej skaze totiž predchádzalo neustále ustupovanie agresorovi pod zámienkou mieru," skonštatovala v stanovisku.

"Sviatok víťazstva nad nacizmom si pripomíname v čase, keď Putinov extrémistický režim ďalej vedie svoju ničivú vojnu proti nášmu susedovi," uviedla Remišová. Skutoční vlastenci a ľudia milujúci slobodu podľa nej nezabúdajú a vždy budú mať v úcte generáciu, ktorá nám so zbraňou v ruke vybojovala slobodu a porazila nacistickú tyraniu.