Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Slovensko

Hokejová reprezentácia dostala k MS v hokeji aj špeciálnu skladbu

Na snímke makety divákov v zápase základnej A-skupiny Bielorusko - Slovensko na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige v piatok 21. mája 2021. Foto: TASR Jaroslav Novák

Jej autorom je hudobník Marián Čekovský a vznikla v spolupráci s RTVS a Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša v orchestrálnom aranžmáne Adriána Harvana.

Bratislava 21. mája (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia dostala tento rok k majstrovstvám sveta v hokeji špeciálnu skladbu. Jej autorom je hudobník Marián Čekovský a vznikla v spolupráci s RTVS a Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša v orchestrálnom aranžmáne Adriána Harvana. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Stanislav Čačko.

Zmes skladieb na podporu hokejistov je zložená z ľudových melódií z oblastí Slovenska, z ktorých pochádzajú hokejisti. "Ide o inštrumentálnu skladbu v orchestrálnom prevedení, v ktorej započujete aj tóny piesní, ako Okolo Zvolena, Na trenčianskom moste, Na košickej turni, Vretienko mi padá, Prepelička, Kysuca Kysuca a Hore Strážu, dolu Strážu," spresnili z RTVS.