Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Homosexuáli v Nitre o účasť na referende nemajú záujem

Na snímke hlasovací lístok v Referende 7. februára 2015, ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

"Pôvodne sme aj s partnerom zvažovali, že sa na referende zúčastníme a vyjadríme svoj postoj. No po debatách s ostatnými rovnako orientovanými priateľmi sme zmenili názor,“ uviedol homosexuál Ľuboš.

Nitra 7. februára (TASR) – Väčšina nitrianskych homosexuálov sa na referende nezúčastní, tvrdí homosexuál Ľuboš z Nitry. Dôvodom je podľa jeho slov skutočnosť, že nechcú svojou účasťou na hlasovaní prispieť k úspechu referenda, ktoré podľa jeho názoru porušuje ľudské práva.

„Je jasné, že na referende sa zúčastňujú najmä ľudia, ktorí sú jednoznačne za klasický model rodiny. Pôvodne sme aj s partnerom zvažovali, že sa nebudeme skrývať, na referende sa zúčastníme a vyjadríme svoj postoj. No po debatách s ostatnými rovnako orientovanými priateľmi sme zmenili názor,“ potvrdil Ľuboš.

Je presvedčený, že referendové otázky nie sú správne formulované a nabádajú na jednoznačnú odpoveď. „Nikto z nás nemôže za to, aký sa narodil. S partnerom obidvaja pracujeme, plníme si všetky povinnosti, nemáme problémy so zákonom, nikoho neobmedzujeme, ani nikomu nevnucujeme svoj názor na život. Máme rovnaké povinnosti ako heterosexuáli, no nie práva. Nechceme od zákona nič viac, len to, čo majú ľudia okolo nás úplne prirodzene a nepotrebovali k tomu referendum,“ skonštatoval.

Domnieva sa, že názor verejnosti na homosexuálov do značnej miery deformujú podujatia ako napríklad Dúhový pochod. „To je len špička ľadovca, ktorá nie je obrazom života našej komunity. Som presvedčený, že väčšina z nás žije úplne normálne, nemá potrebu sa zviditeľňovať ani vykrikovať do sveta svoju inakosť,“ dodal Ľuboš.