Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Horský priechod Dobšinský kopec uzavreli pre nákladnú dopravu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Colný úrad Žilina

Horské priechody sú podľa cestárov prevažne zjazdné.

Bratislava 16. januára (TASR) - Horský priechod Dobšinský kopec je pre zlú zjazdnosť uzavretý pre nákladnú dopravu. Informuje o tom Zelená vlna RTVS. Upozorňuje tiež, že na horskom priechode Vernár smerom z Telgártu sú dva skrížené kamióny. Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk pripomína, že horský priechod Príslop je uzavretý pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky.

Horské priechody sú podľa cestárov prevažne zjazdné. Povrch vozoviek je vlhký až mokrý, okrem priechodov Štós, Huty, Vrchslatina, Látky-Prašivá, Čertovica, Vernár, Chorepa, Súľová, Grajnár, Dobšiná a Zbojská, kde je vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Vo vyšších polohách sa na vozovke môže nachádzať čerstvý, kašovitý až utlačený sneh a v okrese Stará Ľubovňa miestami aj zľadovatený sneh hrúbky jedného centimetra. SSC tiež upozorňuje, že v úseku Skalka - Kremnica je utlačený sneh do štyroch až piatich centimetrov. Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý.