Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hospitalizácie v Národnom onkologickom ústave mali minimálny pokles

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Andrej Galica

Príkladom vyťaženosti NOÚ je oddelenie ambulantnej chemoterapie.

Bratislava 12. mája (TASR) – V Národnom onkologickom ústave (NOÚ) sa v období od januára do apríla uskutočnilo 2844 hospitalizácií, čo predstavuje medziročný pokles iba o tri percentá. Onkochirurgovia vykonali v rovnakom období 951 operácií. Napriek pandemickej situácii bolo v apríli podaných viac liečob, ako bol mesačný priemer v roku 2019. TASR o tom informovala hovorkyňa NOÚ Patrícia Kubicová.

„Rakovina si nevyberá čas, kedy zasiahne. Na rozdiel od iných zdravotníckych zariadení tak aj počas pandémie spôsobenej novým koronavíusom museli v našom ústave pokračovať onkologické liečby vrátane operačných zákrokov zhubných nádorových ochorení, ako aj vyšetrenia, prostredníctvom ktorých naši onkológovia sledujú účinnosť liečby,“ uviedol generálny riaditeľ NOÚ Tomáš Alscher.

Príkladom vyťaženosti NOÚ je oddelenie ambulantnej chemoterapie. Tam napriek pandemickej situácii podali v apríli 1727 liečob, čo predstavuje vyššie číslo, ako bol mesačný priemer NOÚ v roku 2019. Alscher za to ďakuje personálu nemocnice, ktorého dostatok považuje za jeden zo základných predpokladov poskytovania kvalitnej zdravotnej starostlivosti.

NOÚ pripomína aj hospodársky výsledok a zisk na úrovni 2,3 milióna eur.