Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Hraničný priechod Trstená potrebuje naliehavo priame sprejazdnenie

Široká motoristická verejnosť čaká netrpezlivo na priame sprejazdnenie frekventovaného cestného spojenia s Poľskom v priestoroch bývalého hraničného priechodu Trstená.

Trstená 20. decembra (TASR) – Široká motoristická verejnosť čaká netrpezlivo na priame sprejazdnenie frekventovaného cestného spojenia s Poľskom v priestoroch bývalého hraničného priechodu Trstená. Provizórne zahradený bývalý colný priestor sa dá v obidvoch smeroch obísť iba po bočných odstavných plochách.

„Ozaj sa nevieme dočkať, kedy sa tadiaľ bude dať prejsť priamo plynulou jazdou bez nedôstojného predierania sa pomedzi odstavené kamióny. Takáto nedôstojná vstupná brána nerobí dobré meno celému Slovensku. Verím, že sa už čoskoro začnú nevyhnutné stavebné úpravy,“ uviedol pre TASR primátor Trstenej Jozef Ďubjak.

Ostrým protikladom doslova žalostného stavu na slovenskej strane sú podľa neho hneď prvé metre cesty na poľskom území s veľmi dobrým povrchom vozovky a výkonným osvetlením. „Všetko stojí na tom, kedy sa už konečne podarí zrekonštruovať doslova pár metrov priamej cesty, ktorá vedie stredom niekdajšieho colného odbavovacieho priestoru, ale v doterajšej podobe sa nedá prevádzkovať,“ vysvetlil Ďubjak.

„Situácia, ktorá je terčom oprávnenej kritiky nielen slovenských a poľských motoristov, by sa mala zmeniť už v dohľadnej dobe. Máme informácie, že Slovenská správa ciest realizuje verejné obstarávanie na zhotoviteľa rekonštrukčných prác. Dúfam, že sa rozbehnú čo najrýchlejšie, aby sme boli opäť vyhľadávanou hrdou vstupnou bránou do Slovenskej republiky,“ dodal primátor Trstenej.