Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

HROZÍ MU 12 ROKOV ZA MREŽAMI: Muž dôchodcovi na Spiši vzal 100 eur

Na archívnej snímke zo 17. marca 2021 muž vyťahuje z peňaženky bankovku v hodnote 100 eur v nemeckom Sieversdorfe. Foto: TASR/DPA

K incidentu došlo v piatok 3. februára v byte seniora, v ktorom bol obvinený Spišskonovovešťan so súhlasom dôchodcu

Spišská Nová Ves 6. februára (TASR) - Zo zločinu lúpeže obvinila polícia 55-ročného muža, ktorý mal zobrať 75-ročnému seniorovi v jeho byte v Spišskej Novej Vsi po prebratí starobného dôchodku 100 eur. "Keďže skutok spáchal na chránenej osobe, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," informovala v pondelok košická krajská hovorkyňa Lenka Ivanová.

K incidentu došlo v piatok 3. februára v byte seniora, v ktorom bol obvinený Spišskonovovešťan so súhlasom dôchodcu. Najprv muž chcel, aby mu senior požičal 150 eur. To dôchodca odmietol urobiť, a tak mu muž všetky peniaze, viac ako 600 eur, z vrecka nohavíc vytiahol. Následne došlo k zápasu o peniaze, napokon obvinený podľa polície odišiel so 100 eurami, ktoré uchmatol.

Zanedlho muž skončil v rukách mužov zákona. Vyšetrovateľ ho obvinil a zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.