Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Skupina Instinct vydáva letný singel a klip Slovensko, leto a tma

Kapela Instinct, archívne foto. Foto: youtube.com

Kapelu Instinct tvoria dvaja Slováci, spevák Lukáš Ciho, gitarista Miro Maršík, a dvaja Česi, bubeník Ondřej Simon a basgitarista Martin Havelka.

Bratislava 16. júla (TASR) – Producent Martin Kavulič so skupinou Instinct vydávajú chytľavý letný singel a videoklip Slovensko, leto a tma. Autorom hudby je Martin Kavulič, známy ako producent a autor piesní speváčky Kristíny. Pod text sa podpísal úspešný slovenský textár Kamil Peteraj. Videoklip vznikol v réžii Martina Mika.



„Prvé demo piesne nám Martin poslal ešte na jeseň, párkrát sme si ju zahrali na skúške a hneď sa nám zapáčila. Odlišuje sa trochu od našich piesní, čo je len dobré, lebo to ešte viac oživí naše koncerty,“ uviedol pre médiá gitarista kapely Miro Maršík.

Martin a chalani sa prvýkrát stretli v štúdiu tesne pred zatvorením hraníc vo februári, kde stihli nahrať spevy a Martin mohol ďalej pracovať na piesni vo svojom štúdiu. V júni bola pieseň hotová.

„Slovensko, leto a tma je ľahká tanečná a rytmická pieseň, ktorá na mňa v tomto prázdninovom období pôsobí ako výborný impulz na letnú náladu. Lukášov spevácky prejav vystihuje atmosféru, melódiu a text piesne,“ dodáva Kavulič.

„Natáčanie klipu bolo pre nás niečo nové, keďže sme ešte nemali možnosť točiť s väčším tímom produkcie. Samotný klip aj scenár sme ladili trošku narýchlo, ale verím, že výsledok stojí za to, vizuálne sme sa posunuli ako kapela opäť ďalej,“ doplnil spevák Lukáš.

Martin Kavulič sa pohybuje na hudobnej scéne ako producent a autor už vyše 20 rokov. Pri tvorbe a produkcii piesní rád používa tradičné slovanské prvky a hudobné nástroje, ktoré oživia súčasný pop. Martin dlhodobo spolupracuje s textárom Kamilom Peterajom na tvorbe piesní speváčky Kristíny. Jej Youtube kanály dosahujú celkovo už vyše 200 miliónov videní. Medzi najúspešnejšie piesne patria Horehronie, Ta ne, Jabĺčko, Pri oltári či Navždy.

Kapelu Instinct tvoria dvaja Slováci, spevák Lukáš Ciho, gitarista Miro Maršík, a dvaja Česi, bubeník Ondřej Simon a basgitarista Martin Havelka. Kapela vznikla v Prahe pred deviatimi rokmi. Dnes ju poslucháči môžu poznať nielen zo slovenských rádií, ale aj z mnohých koncertov. V septembri 2017 vydali debutový album Na inzerát. Medzi ich najznámejšie piesne patria Na život a na smrť, Praha, Valčík s ilúziou či úspešný cover skupiny Elán Zlodej slnečníc.