Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Husár: Športové kluby a organizácie by mali bojkotovať súťaže v Rusku

Na archívnej snímke štátny tajomník pre šport ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár. Foto: TASR - Jakub Kotian

Všetky akcie, eventy pomôžu jedine prezentácii režimu Putina a Lukašenka, alebo prinesú zisky, ktoré sa môžu využiť na financovanie vojny, uviedol Husár.

Bratislava 28. februára (TASR) - Nesúhlas s vojnou by mali vyjadriť aj športové kluby a organizácie na Slovensku. Myslí si to štátny tajomník rezortu školstva pre šport Ivan Husár. Naše kluby a organizácie by mali podľa neho bojkotovať súťaže, ktoré sa odohrávajú v Ruskej federácii.

"Musíme izolovať ruský šport. Nemôžeme sa tváriť, že sa nič nedeje. Aj slovenské športové kluby a organizácie musia bojkotovať súťaže, ktoré sa odohrávajú v Ruskej federácii. Všetky akcie, eventy pomôžu jedine prezentácii režimu Putina a Lukašenka, alebo prinesú zisky, ktoré sa môžu využiť na financovanie vojny," uviedol Husár v stanovisku, ktoré TASR zaslal hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Podpredseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovan Sloboda (SaS) považuje za dôležité, aby slovenský šport ukázal, že stojí na strane Ukrajiny a mieru. Aj preto podporuje okamžité zastavenie účasti našich športovcov v Ruskej federácii a Bielorusku.