Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Hygienici:Kúpať sa treba na oficiálnych kúpaliskách a vodných plochách

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Po každom kúpaní je podľa Ramsa vhodné sa čo najskôr dôkladne osprchovať, vyprať plavky a prezliecť sa do suchého oblečenia.

Bratislava 18. júna (TASR) - Hygienici odporúčajú navštevovať v lete oficiálne prevádzkované kúpaliská a vodné plochy, ktorých kvalita je monitorovaná orgánmi verejného zdravotníctva. Pred návštevou sa treba informovať o ich aktuálnom stave. Vyplýva to zo všeobecných zásad pri kúpaní, ktoré zostavil Roman Rams z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Poprade.

"Dodržiavajte zásady správania sa na kúpaliskách, pokyny prevádzkovateľov i výstražné upozornenia v blízkosti prírodných vodných plôch," radí ďalej odborník. Deti by nemali zostať bez dozoru dospelej osoby.

Na kúpalisku si treba všímať okolie. "Držte si odstup od ľudí s príznakmi respiračného ochorenia alebo s podozrivou vyrážkou na tele," odporúča Rams. Po každom kúpaní je podľa neho vhodné sa čo najskôr dôkladne osprchovať, vyprať plavky a prezliecť sa do suchého oblečenia. Ako dodal hygienik, kúpanie a pobyt na kúpaliskách je ideálny pre zdravých jedincov.