Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

I. Bihariová rešpektuje podporu vízii nového šéfa Spolu o nespájaní sa

Irena Bihariová, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Kollára zvolili za predsedu Spolu na sobotnom sneme. V súboji o post šéfa strany sa stretol s doterajším predsedom Jurajom Hipšom.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Šéfka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová rešpektuje podporu delegátov strany Spolu - občianska demokracia (OD) novému predsedovi Miroslavovi Kollárovi a jeho vízii o nespájaní sa s PS. TASR o tom informoval riaditeľ komunikačného oddelenia progresívcov Radovan Choleva.

"Rešpektujeme vôľu delegátov a delegátiek snemu strany Spolu-OD a gratulujeme Miroslavovi Kollárovi k víťazstvu v súťaži o post predsedu strany Spolu," spresnila s tým, že rozhodnutie vyhodnocujú v hnutí ako trvalé a určujúce pre ich ďalšie vzťahy.



"Hnutie PS sa bude naďalej usilovať byť pre krajinu odbornou, hodnotovo čitateľnou alternatívou voči rozhádanej nekompetentnej koalícii a korupčnícko-extrémistickej opozícii," podotkla Bihariová.

Kollára zvolili za predsedu Spolu na sobotnom sneme. V súboji o post šéfa strany sa stretol s doterajším predsedom Jurajom Hipšom. V prípade oboch kandidátov išlo tiež o voľbu filozofie smerovania strany. Kým Kollár je presvedčený, že Spolu má fungovať samostatne ako stredopravá a občianskodemo­kratická strana, Hipš presadzoval spojenie s PS.