Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

I. Husár: So splnomocnencom pre šport K. Kučerom budeme spolupracovať

Na archívnej snímke štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR pre šport Ivan Husár. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Štátny tajomník rezortu školstva Ivan Husár priznal, že naďalej hľadá vhodného kandidáta na uvoľnený post predsedu Fondu na podporu športu.

Bratislava 8. júla (TASR) – Štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Ivan Husár (SaS) zodpovedný za oblasť športu chce úzko spolupracovať so splnomocnencom vlády SR pre mládež a šport Karolom Kučerom (OĽaNO). "Dohodli sme sa, že sa budeme pravidelne stretávať raz za tri týždne a riešiť spoločné veci," potvrdil Husár pred stredajším rokovaním vlády.

Avizoval, že Kučera sa chce bližšie zamerať na školský šport. "Chce sa venovať kvalite telesnej výchovy na prvom stupni základných škôl," uviedol Husár o Kučerovi, ktorého vláda menovala za splnomocnenca pre mládež a šport 4. júna.

Štátny tajomník rezortu školstva priznal, že naďalej hľadá vhodného kandidáta na uvoľnený post predsedu Fondu na podporu športu. "Nie je to jednoduché, jednak sú tu prísne pravidlá týkajúce sa štatútu verejnoprávneho činiteľa a nezlučiteľnosti s podnikateľskými aktivitami, čo je veľký problém pre schopných manažérov pohybujúcich sa v oblasti športu, a taktiež nie každý chce túto prácu vykonávať, ak je za to odmena zo zákona, myslím si, 700 eur. Je to ťažká úloha, ale hľadáme," skonštatoval.

Predchádzajúci šéf fondu Dušan Guľáš oznámil rozhodnutie rezignovať na svoj post 19. júna. Vo funkcii bol necelý mesiac. Husárovi svoj koniec Guľáš zdôvodnil tým, že v súčasnosti je veľmi ťažké ukončiť dlhoročné podnikateľské aktivity tak, aby boli v súlade so štatútom verejnoprávneho činiteľa.