Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

I. Korčok bude prednášať o budúcnosti EÚ z pohľadu Strednej Európy

Na snímke minister zahraničných vcí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok, archívna snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

CoFoE bude do jari 2022 prijímať pripomienky a nápady, ktoré môžu vyústiť do konkrétnych odporúčaní o reforme Európskej únie.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Rozširovanie Európskej únie, klimatická zmena, Bielorusko. To sú niektoré z tém, o ktorých bude hovoriť minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok vo svojej pondelkovej prednáške v rámci Konferencie o budúcnosti Európy (CoFoE) na pôde Európskeho univerzitného inštitútu (EUI) vo Fiesole (Florencia). V prednáške sa bude venovať budúcnosti Európskej únie z pohľadu Strednej Európy.

"Na prednáške ako aj na následnej diskusii sa zúčastnia študenti a výskumníci EUI a Univerzity vo Florencii a cez telemost aj slovenskí študenti z Univerzity Komenského v Bratislave, Ekonomickej univerzity v Bratislave, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici," uviedol rezort diplomacie.

CoFoE bude do jari 2022 prijímať pripomienky a nápady, ktoré môžu vyústiť do konkrétnych odporúčaní o reforme Európskej únie. Na oficiálnej webovej stránke konferencie futureu.europa.eu, ktorá je pod spoločnou záštitou europarlamentu, Európskej rady a Európskej komisie, sa môže ktokoľvek zaregistrovať a vyjadriť svoj názor či pripomienku k fungovaniu EÚ. Účastníci občianskych panelov sú zo všetkých 27 členských krajín, pričom odrážajú demografickú a sociálnu rozmanitosť EÚ. Najmenej jedna tretina účastníkov každého z panelov je vo veku do 25 rokov.