Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

I. Korčok: Európska integrácia posilňuje našu národnú suverenitu

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Martin Baumann

Minister veľvyslancom pripomenul dôležitosť konzulárnej služby a krízového manažmentu, ktoré majú za sebou zaťažkávaciu skúšku z prebiehajúcej pandémie.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Európska integrácia neodporuje našej národnej suverenite, ale ju naopak posilňuje a rozširuje. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) to v piatok uviedol na porade vedúcich zastupiteľských úradov SR v zahraničí. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu zahraničia.

Minister veľvyslancom pripomenul dôležitosť konzulárnej služby a krízového manažmentu, ktoré majú za sebou zaťažkávaciu skúšku z prebiehajúcej pandémie. "COVID-19 transformuje globálnu ekonomiku a naša ekonomická diplomacia bude musieť byť na tepe tohto diania," zdôraznil.

Taktiež apeloval na vedúcich zastupiteľských úradov, aby aktívne vnímali transformačný potenciál súčasnej krízy. "Vyznie to možno pateticky, ale pokúsme sa na koronakrízu pozerať nielen ako na problém, ale aj ako na príležitosť," dodal Korčok.