Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

I. Korčok nebude lídrom kandidátky SaS, odmietol ponuku R. Sulíka

Na archívnej snímke Ivan Korčok. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zostavu kandidátnej listiny má SaS predstaviť na kongrese na budúcu sobotu 22. apríla. Na kongrese sa bude voliť aj predseda strany a členovia jej orgánov.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Exminister zahraničných vecí Ivan Korčok nebude lídrom kandidátky SaS v septembrových parlamentných voľbách. Odmietol ponuku šéfa SaS Richarda Sulíka. Potvrdil to pre TASR.

"V súvislosti s návrhom Richarda Sulíka, aby som kandidoval v predčasných parlamentných voľbách za SaS, som sa už vyjadril a na mojom stanovisku sa nič nezmenilo. Zároveň chcem vyjadriť moju podporu pre hodnoty slobody a solidarity, za ktoré sa SaS zasadzuje," povedal Korčok pre TASR.

Exminister priblížil, že v nadchádzajúcom období sa bude okrem iného venovať podpore mladých ľudí pri ich zapojení sa do verejného života a ich účasti na parlamentných voľbách. "Rovnako som pripravený naďalej maximálne napomáhať tomu, aby si Slovensko udržalo súčasné zahraničnopolitické smerovanie, ktoré je v prospech občanov našej krajiny," doplnil.

Zostavu kandidátnej listiny má SaS predstaviť na kongrese na budúcu sobotu 22. apríla. Na kongrese sa bude voliť aj predseda strany a členovia jej orgánov. Súčasný šéf strany Sulík sa bude opäť uchádzať o post predsedu na ďalšie štyri roky.