Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Korčok poďakoval za účasť vo voľbách, v štábe ho privítali priaznivci

Na snímke kandidát na prezidenta Ivan Korčok počas úvodnej tlačovej konferencie vo svojej volebnej centrále v rámci 2. kola prezidentských volieb v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Medzi hosťami Korčoka sú okrem iných aj bývalý prezident Andrej Kiska či expremiér Mikuláš Dzurinda.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 6. apríla (TASR) - Kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok trávi volebnú noc so svojimi podporovateľmi z radov politikov aj osobností spoločenského a kultúrneho života. Do volebného štábu v Bratislave prišiel krátko pred 22.00 h.

"Ďakujem všetkým tým, ktorí voliť boli. (...) Ďakujem všetkým štátnym orgánom, ktoré zabezpečovali voľby," uviedol krátko po príchode.

Medzi hosťami Korčoka sú okrem iných aj bývalý prezident Andrej Kiska či expremiér Mikuláš Dzurinda. Podporiť ho prišli tiež podpredseda parlamentu a líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, poslanec Národnej rady SR a predseda SaS Branislav Gröhling či predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková. Tá verí, že vo voľbách zvíťazí slušnosť nad netransparentnosťou.

Priazeň kandidátovi prišli vyjadriť aj bývalá politička a diplomatka Magda Vášáryová. Medzi jeho priaznivcami sú tiež herci Zuzana Porubjaková, Kristína Tormová, Milan Kňažko či Juraj Kemka. Ten uviedol, že Korčok ho presvedčil účesom, okuliarmi a správnymi hodnotami.

Na volebnú noc Ivana Korčoka je podľa informácií z jeho tímu akreditovaných okolo 200 novinárov z viacerých krajín.