Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Korčok sa zúčastní na rokovaní ministrov zahraničných vecí krajín NATO

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Martin Baumann

Od samitu NATO sa očakávajú rozhodnutia týkajúce sa prispôsobovaniu sa Aliancie na meniace sa bezpečnostné prostredie na nasledujúce desaťročie.

Bratislava 31. mája (TASR) - Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nominant SaS) bude v utorok (1. 6.) prostredníctvom videokonferencie rokovať s aliančnými spojencami k aktuálnym politicko-bezpečnostným témam a k prípravám samitu NATO, ktorý sa bude konať 14. júna v Bruseli. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Od samitu NATO sa očakávajú rozhodnutia týkajúce sa prispôsobovaniu sa Aliancie na meniace sa bezpečnostné prostredie na nasledujúce desaťročie (NATO 2030). "Pripravované rozhodnutia reflektujú niekoľkomesačné diskusie spojencov, ako posilniť politickú jednotu a konzultácie spojencov, aliančnú kľúčovú úlohu v oblasti odstrašenia a kolektívnej obrany, ale aj ako strategicky posilniť spoluprácu s partnerskými krajinami," priblížil rezort diplomacie.

Ministri zahraničných vecí budú diskutovať aj o vývoji bezpečnosti v euroatlantickom priestore vrátane situácie na Ukrajine a v Bielorusku.