Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

I. Matovič: D. Saková je pre koalíciu darom z nebies

Na archívnej snímke Igor Matovič. Foto: TASR Martin Baumann

Aj prezident Andrej Kiska ešte tento týždeň pred Sakovej vymenovaním povedal, že nie je s jej nomináciou spokojný, ale keďže nemá na výber, vymenuje ju.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Denisa Saková (Smer-SD) ako ministerka vnútra je pre koaličné strany Smer-SD, SNS a Most-Híd darom z nebies. Tvrdí to predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič.

"Naďalej môžu beztrestne parazitovať na verejnom majetku s istotou, že ich človek sa bude len nezaujato prizerať a robiť všetko preto, aby ich zločiny zostali nepotrestané," uviedol.

Pripomenul, že Saková bola roky štátnou tajomníčkou v rezorte vnútra za Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a "je priamo zodpovedná za mnohé pofidérne tendre a verejné obstarávania, ktoré spôsobili nedozierne škody".

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) podľa Matoviča touto nomináciou dokázal, že jeho úlohou nie je "mafiou unesené Slovensko prinavrátiť ľuďom, ale len udržiavať korupčné status quo".

Sakovú vymenoval prezident SR Andrej Kiska do funkcie ministerky vo štvrtok. Nahradila Tomáša Druckera, ktorý odstúpil po tom, čo sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Prezident Kiska ešte tento týždeň pred Sakovej vymenovaním povedal, že nie je s jej nomináciou spokojný, ale keďže nemá na výber, vymenuje ju. Túto nomináciu považuje za premrhanú príležitosť.

V koalícii hovoria, že Sakovej treba dať šancu. Smer-SD ju označuje za profesionálku, ktorá dlhodobo pôsobí v rezorte vnútra, funkciu by preto mala zvládnuť.

Saková po menovaní do funkcie sľúbila, že sa pokúsi vrátiť polícii dôveru ľudí. "Svoju prácu budem robiť v čo najlepšej kvalite, chcem tiež prinavrátiť dôveru spoločnosti v Policajný zbor," povedala Saková.

Vie, že ju čakajú ťažké úlohy a chce ich plniť kompetentne. Tvrdí, že má dostatok skúseností s rezortom. Saková vníma nespokojnosť ľudí s jej menom. "Sme ale v demokratickej spoločnosti a každý má právo na svoj názor," dodala.