Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

I. Matovič: Kampaň bude zásadná, treba sa vyhnúť populizmu

Na snímke poslanec NRSR Igor Matovič (OĽANO) po schválení termínu predčasných parlamentných volieb na 30. septembra 2023 počas 82. schôdze NRSR v Bratislave 31. januára 2023. Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš poznamenal, že počas utorkového hlasovania postupovali podľa dohody bývalých koaličných strán.

Bratislava 31. januára (TASR) - Predvolebná kampaň bude zásadná, všetci v nej budeme bojovať za záchranu demokracie. V reakcii na odsúhlasenie termínu predčasných parlamentných volieb to povedal líder OĽANO Igor Matovič. Považuje za "veľmi dobré" vyhnúť sa prijímaniu populistických opatrení ako súčasti kampane.

"Bolo by veľmi dobré, aby sme sa vyhli tomu, že sa začnú prijímať 15., 16., 19. dôchodky, bude si niekto populizmom robiť predvolebnú kampaň, lebo veľmi rýchlo by nám to spočítali ratingové agentúry, všetci by sme na to doplatili miliardami eur na úrokoch," povedal novinárom Matovič.

Matovič verí, že sa budú vedieť dohodnúť s lídrom Sme rodina Borisom Kollárom a šéfkou Za ľudí Veronikou Remišovou na džentlmenskej koaličnej dohode a budú do volieb fungovať tak ako doteraz. Zopakoval, že od septembra 2022 po odchode SaS bol na koaličnej rade pokoj. "Tento dobrý vzťah medzi sebou sa budeme snažiť zachovať," povedal. Predpokladá, že o návrhoch budú so stranou SaS rokovať "ad hoc".

V súvislosti s podanými návrhmi zákonov, ktoré obsahujú sľuby z predvolebnej ankety OĽANO, Matovič povedal, že ide o plnenie programového vyhlásenia vlády, za ktoré hlasovalo vyše 90 poslancov. "Plniť predvolebné sľuby sa patrí," dodal.

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš poznamenal, že počas utorkového hlasovania postupovali podľa dohody bývalých koaličných strán. S návrhom na termín 30. september prišla podľa neho SaS a aj prezidentka Zuzana Čaputová to akceptovala.