Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

I. Matovič: Koalícia OĽANO, KÚ a Za ľudí pôjde do opozície

Na snímke predseda hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič počas príhovoru počas volebnej noci v centrále hnutia v Bratislave v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

OĽANO a priatelia na 100 percent ide do opozície, tam nie je iná kombinácia. Kolaborovať s mafiou nebudeme, keď chce niekto kolaborovať, vystačí si aj bez nás, vyhlásil Matovič.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Koalícia OĽANO a priatelia, Kresťanská únia (KÚ) a Za ľudí nebude súčasťou novej vlády, ale pôjde do opozície. Uviedol to líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič s tým, že iná kombinácia neexistuje.

"OĽANO a priatelia na 100 percent ide do opozície, tam nie je iná kombinácia. Kolaborovať s mafiou nebudeme, keď chce niekto kolaborovať, vystačí si aj bez nás," vyhlásil Matovič.

Poukázal na to, že určite by nešli do prípadnej koalície so Smerom-SD, Hlasom-SD a SNS. Možná koalícia Hlasu-SD s "demokratickými stranami" by ho zase podľa jeho slov nepotrebovala. "Tam ich je dosť," povedal.

Matovič zároveň potvrdil, že s niektorými stranami si vymenili pár SMS správ. "Ale to nemá zmysel. Všetci vedia, že my hráme fér voči ľuďom a nezmeníme názor po voľbách len preto, lebo je po voľbách," dodal.