Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

I. Matovič vo štvrtok odcestuje na stretnutie premiérov krajín V4

Na archívnej snímke predseda vlády SR Igor Matovič. Foto: TASR – Jakub Kotian

Stretnutie sa koná v rámci českého predsedníctva vo V4 a budú ho sprevádzať protiepidemiologické opatrenia.

Bratislava 10. júna (TASR) – Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) vo štvrtok (11. 6.) odcestuje na stretnutie premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) na zámku Lednice v Českej republike. Stretnutie sa koná v rámci českého predsedníctva vo V4 a budú ho sprevádzať protiepidemiologické opatrenia.

Počas samitu V4 sa uskutočnia dve pracovné rokovania. "Hlavnou témou prvého bude koordinácia členov Vyšehradskej štvorky pred júnovým zasadnutím Európskej rady. Lídri V4 budú hovoriť o viacročnom finančnom rámci, teda rozpočte EÚ na roky 2021 - 2027, ako aj o európskom nástroji na obnovu, ktorý má pomôcť štátom EÚ opätovne naštartovať ekonomiku postihnutú pandémiou koronavírusu," informuje tlačový odbor Úradu vlády SR.

Na druhom pracovnom rokovaní budú premiéri riešiť otváranie hraníc, obnovu turistického ruchu, ale aj situáciu v oblasti migrácie či ďalšie aktuálne európske otázky.

V piatok (12. 6.) premiér uskutoční svoju oficiálnu návštevu v Budapešti, kde sa stretne s maďarským premiérom Viktorom Orbánom a ďalšími predstaviteľmi krajiny.