Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

I. RADIČOVÁ: Ak vláda nekonala, prečo je stíhaný Lipšic a Grendel

Iveta Radičová Foto: Archív P. Nechalu

Expremiérka reagovala na vyjadrenia ministra vnútra Roberta Kaliňáka, podľa ktorého pochádza kauza Ladislava Bašternáka aj kauza okolo Mariána Kočnera z čias vlády Ivety Radičovej.

Bratislava 15. júna (TASR) - Bývalá premiérka Iveta Radičová sa pýta, že ak opäť za niečo môže "Radičovej vláda, ktorá nekonala", za čo je stíhaný bývalý minister vnútra Daniel Lipšic a súčasný poslanec Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel. Radičová tak reagovala na stredajšie vyjadrenia súčasného ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), podľa ktorého pochádza kauza Ladislava Bašternáka aj kauza okolo Mariána Kočnera z čias vlády Ivety Radičovej.

"Tak za čo je stíhaný vtedajší minister vnútra spolu s Grendelom? Za to, že sa nekonalo? Naopak, za zverejnenie zistení finančnej polície, ktorá konala v kauze z roku 2010," uvádza Radičová vo svojom stanovisku. Zároveň dodala, že Lipšic by rovnako postupoval aj pri kauzách z 20. a 23. apríla 2012, "lenže 4. 4. 2012 už nebol ministrom".

Minister vnútra v stredu (14.6.) reagoval okrem iného aj na vyhlásenia opozície, že Kočner je po Ladislavovi Bašternákovi najväčšie vládou chránené zviera. Podľa neho je chránený tak akurát opozíciou. "Všetky tieto aktivity boli vykonané za vlády Ivety Radičovej. S pánom Sulíkom sa aktívne stretávali a debatovali o tom, kto má byť hlavou trestného konania na Slovensku," dodal šéf rezortu vnútra.