Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Igor Matovič nebude búšiť do Roberta Fica bezdôvodne

Robert Fico Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nebudem 'ficobijec' len preto, aby som bol 'ficobijec'. Budem búšiť do Fica vtedy, keď si to zaslúži, vyhlásil Igor Matovič v dnešnej diskusnej relácii.

Bratislava 3. júna (TASR) - Líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič nemieni búšiť do premiéra Roberta Fica (Smer-SD) bezdôvodne.

"Nebudem 'ficobijec' len preto, aby som bol 'ficobijec'. Budem búšiť do Fica vtedy, keď si to zaslúži. Vtedy, kedy budem vidieť, že možno nebol dostatočne zbitý za nejaký návrh. Ale keď to nie je konštruktívne, tak to nebudem robiť," vyhlásil v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

Predsedu SaS Richarda Sulíka prekvapilo, že Matovič už tak neútočí na šéfa slovenského kabinetu ako kedysi. "Trochu ma prekvapil Igor Matovič, keď povedal, že už nie je taký 'ficobijec', ako sa kedysi s hrdosťou nazýval, lebo už nevidí na Ficove chyby," uviedol Sulík. Zároveň Matovičovi niektoré, podľa neho Ficove prešľapy, pripomenul.

"Dopravný systém za 150 miliónov eur - čistý tunel. Ale to zrejme nevidíš ako chybu," obrátil sa na Matoviča Sulík. Poukázal tiež na podľa neho pochybné nominácie, ktoré zrejme Matovič za chybu tiež nepovažuje. Sulík považuje za chybné aj opatrenia pripravované vládou, ktoré nie sú o istotách, ako Smer-SD pred voľbami sľúbil. "Boli sľúbené istoty a teraz idú ošklbať ľudí," vyhlásil Sulík.

Matovič sľúbil že v lete bude sprístupnená internetová stránka, na ktorej budú zverejňované prešľapy Ficovej vlády. Voči premiérovi zatiaľ tvrdo nevystupuje aj preto, "lebo ešte sa nejako nerozbehol" a nerobí zatiaľ také chyby ako v minulosti. Priznáva však, že isté chyby robí, napríklad spomínané opatrenia, ktoré podľa neho poškodia ľudí.