Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Iniciatíva Čisté Slovensko prináša čistenie deviatich národných parkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Ministerstvo spoločne so správami národných parkov pozývajú milovníkov prírody na víkendové čistenie naprieč celým Slovenskom, odkazuje envirorezort.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Posledný septembrový víkend sa bude na Slovensku niesť v čistení všetkých deviatich národných parkov. Iniciatíva Čisté Slovensko sa koná od piatka (23. 9.) do nedele (25. 9.) a jej cieľom je na konci tohtoročnej turistickej sezóny vyčistiť prírodu od voľne pohodeného odpadu. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, ktoré za podujatím stojí.

"Ministerstvo spoločne so správami národných parkov pozývajú milovníkov prírody na víkendové čistenie naprieč celým Slovenskom," odkazuje envirorezort.

V piatok sa čistenie začne v siedmich národných parkoch, a to v Pieninskom národnom parku, Národnom parku Muránska planina, Národnom parku Slovenský kras, Národnom parku Nízke Tatry, Národnom parku Slovenský raj, Národnom parku Malá Fatra a Národnom parku Veľká Fatra. V sobotu sa bude upratovať v Národnom parku Slovenský kras, Národnom parku Nízke Tatry, Národnom parku Slovenský raj a Tatranskom národnom parku. Nedeľa prinesie upratovanie v Národnom parku Poloniny.

Bližšie informácie sú zverejnené na webe ministerstva.