Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Inšpekcia rezortu vnútra svojho nového šéfa zatiaľ nepozná

Na snímke nový prezident Policajného zboru SR a bývalý riaditeľ sekcie kontrolnej a inšpekčnej služby MV Milan Lučanský (vpravo) a ministerka vnútra SR Denisa Saková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Riaditeľom sekcie kontrolnej a inšpekčnej služby MV bol do konca mája Milan Lučanský.

Bratislava 4. júna (TASR) – Sekcia kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR meno svojho nového šéfa zatiaľ nepozná. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa rezortu vnútra Silvia Keratová, policajná inšpekcia momentálne funguje pod vedením zástupcu generálneho riaditeľa sekcie Róberta Zaplatílka.

Kandidátov na post riaditeľa je viac. "Kritériami pre výber nového šéfa sú schopnosti a výsledky," informovala Keratová s tým, že pôjde o dočasného riaditeľa. Na jeho výbere tak rezort pracuje.

Riaditeľom sekcie kontrolnej a inšpekčnej služby MV bol do konca mája Milan Lučanský. Na tomto poste pôsobil od 15. júna 2016. V piatok (1.6.) sa stal prezidentom Policajného zboru SR po tom, ako ho do funkcie 30. mája vymenovala ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD). Lučanský na poste nahradil Tibora Gašpara.