Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

ITB Development prichádza s riešením vyšších úrokových sadzieb

Foto: ITB Development

Ponúka garantovanú hypotéku so sadzbou 1,49%.

Bratislava 14. marca (OTS) - Spoločnosť ITB Development oznámila, ako prvý developer na Slovensku, návrat nízkych hypotekárnych sadzieb. Pre záujemcov o bývanie v 3. etape projektu Čerešne pripravila finančný program, v ktorom garantuje sadzbu 1,49% fixovanú až do roku 2028. Okrem garantovanej hypotéky, ponúka developer, pre potenciálnych záujemcov o byty v projekte Čerešne aj unikátnu možnosť „bývania na skúšku“.

„V čase inflácie a prudkého nárastu úrokových sadzieb je neistota na strane kupujúcich pochopiteľná. Preto prichádzame s finančným programom Garantovaná hypotéka 1,49%, ktorý záujemcom o nové bývanie výrazne uľahčí situáciu,“ hovorí Ivan Rolný, člen predstavenstva spoločnosti ITB Development.

Ako Garantovaná hypotéka 1,49% funguje?

„Klient, ktorý si vyberie byt v 3. etape projektu Čerešne okrem rezervačnej zmluvy podpíše aj Dohodu o Garantovanej hypotéke 1,49%. Touto dohodou klientovi garantujeme, že po dokončení a odovzdaní bytu, bude môcť využívať zvýhodnenú úrokovú sadzbu až do roku 2028,“ upresňuje Rolný a dodáva: „Trh nehnuteľností v Bratislave ochladol, okrem inflácie sú dôvodom aj neustále narastajúce úrokové sadzby úverov na bývanie. Ľudia, ktorí hľadajú nové bývanie tak môžu pociťovať neistotu a preto sme chceli nájsť spôsob ako im pomôcť. Nie je však v našich silách poskytnúť program všetkým záujemcom, a preto bude táto ponuka limitovaná.“

Podmienky Garantovanej hypotéky 1,49%:
- Platí pre hypotéku až do výšky 80% z kúpnej ceny,
- Až do splatnosti 30 rokov.
- Platí pre hypotekárne úvery a úvery na bývanie v bankách: VÚB, Tatra Banka, Slovenská sporiteľňa, ČSOB Banka, Unicredit Bank.


Rezidenčný projekt Čerešne, ktorý je postavený na myšlienke komunitného bývania so zážitkami, je ideálnym rodinným bývaním s najväčšou priemernou výmerou bytov medzi novostavbami v Bratislave. Novým majiteľom bytov ponúka zariadenie vo vysokom štandarde, ktorý zahŕňa kvalitné drevené podlahy, prémiovú sanitu či stropné chladenie. V exteriéri projektu majú obyvatelia projektu Čerešne možnosť príjemného trávenia voľného času v štyroch prepojených vnútroblokoch s vodnou lagúnou, detským, crossfit či petangovým ihriskom, ale aj kočíkovacími dráhami.

Garantovaná hypotéka 1,49% nie je jediným benefitom, ktorý developer ITB Development ponúka. Pre záujemcov pripravil aj atraktívnu službu „Bývanie na skúšku“, ktoré predstavuje unikátnu možnosť dva dni bývať v plne vybavenom a zariadenom byte s prístupom k vnútroblokom so širokým využitím. „Bývanie na skúšku“ je odzrkadlením dôvery developera v tento projekt, a preto dáva možnosť záujemcom, aby si bývanie v projekte vyskúšali.