Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Ivan Korčok prijal japonského veľvyslanca v SR Makoto Nakagawu

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS), archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Japonsko patrí podľa Korčoka medzi významných investorov na Slovensku, s ktorým máme záujem o ďalší rozvoj v ekonomickej spolupráci.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) prijal v piatok japonského veľvyslanca v SR Makoto Nakagawu. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Japonsko je pre Slovensko dôležitým partnerom vzhľadom na jeho ekonomický potenciál, medzinárodné postavenie a angažovanie sa pri riešení globálnych otázok," uviedol šéf slovenskej diplomacie. Na oboch stranách podľa rezortu rezonoval záujem o rozšírenie ekonomickej spolupráce s dôrazom na investície s vyššou pridanou hodnotou a o posilnenie výmen v oblasti vedy, výskumu a kultúry.

Japonsko patrí podľa Korčoka medzi významných investorov na Slovensku, s ktorým máme záujem o ďalší rozvoj v ekonomickej spolupráci. "Informoval som veľvyslanca Nakagawu o opatreniach našej vlády na zlepšenie podnikateľského prostredia a podmienok pre vstup nových investícií. Netreba pritom zdôrazňovať, že Slovensko má vynikajúcu geografickú polohu, výhodnú subdodávateľskú infraštruktúru, ale aj členstvo v Európskej únii a eurozóne, čím sa naša krajina radí medzi najintegrovanejšie štáty v stredoeurópskom regióne," zdôraznil minister.

Obaja partneri ocenili dynamicky sa rozvíjajúci dialóg v rámci EÚ potvrdený uzatvorením Zmluvy o strategickom partnerstve a Zmluvou o ekonomickom partnerstve medzi EÚ a Japonskom. "EÚ a Japonsko sú podobne zmýšľajúci partneri, ktorí si vzájomne pomáhajú," uzavrel minister.