Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Inštitút: Darčekom pre ženy na MDŽ majú byť kroky pre zlepšenie života

Na snímke ľudia počas prechádzky v prírode v Košiciach v sobotu 24. októbra 2020. Foto: TASR František Iván

Inštitút pre výskum práce a rodiny sa zároveň pripája k tohtoročnej výzve OSN k MDŽ - Investujte do žien: urýchlite pokrok.

Bratislava 7. marca (TASR) - Ideálnym darom pre všetky ženy a dievčatá na Medzinárodný deň žien (MDŽ) je realizácia konkrétnych krokov na zlepšenie ich životov a bezpečia. Pri príležitosti piatkového (8. 3.) sviatku to uvádza Inštitút pre výskum práce a rodiny (IVPR).

Zároveň sa pripája k tohtoročnej výzve OSN k MDŽ - Investujte do žien: urýchlite pokrok. Inštitút vyzýva kompetentných vo verejnom i súkromnom sektore, aby sformulovali a začali plniť konkrétne záväzky pre zlepšenie postavenia, rovnosti a bezpečia žien v spoločnosti. "Investovanie do spravodlivého zaobchádzania so ženami prospieva celej spoločnosti," upozornila Viera Böttcher, manažérka komunikácie Koordinačno-metodického centra pre prevenciu násilia na ženách IVPR.

Vyzýva na podporu projektov aktívnych žien a mladých líderiek, vzdelávania k rodovej rovnosti na školách, ako aj činnosti feministických a mimovládnych organizácií, ktoré svojou "neúnavnou prácou prispievajú k tomu, aby ženy mohli žiť svoj život bez násilia, ponižovania a diskriminácie".