Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

J. Bubnár končí ako poslanec parlamentu

Na archívnej snímke z 20. marca 2020 Jozef Bubnár (OĽaNO) s ochranným rúškom skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) VIII. volebného obdobia v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Bubnár skonštatoval, že politiku ako takú za ten čas vlastne nezažil, pretože svet sa "zacyklil" v jedinej spoločenskej téme - pandémia ochorenia COVID-19.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Poslanec Národnej rady (NR) SR za hnutie OĽANO Jozef Bubnár končí vo funkcii. Informoval o tom v sobotu na sociálnej sieti. Hovorí najmä o zdravotných dôvodoch. Od septembra sa chce podľa vlastných slov vrátiť do školstva. Vzdanie sa mandátu v najbližších dňoch oznámi oficiálne aj vedeniu parlamentu.

Bubnár sa poďakoval voličom za preferenčné krúžky. "Po roku a pol môjho pôsobenia v Národnej rade vás však musím s poľutovaním informovať, že túto moju životnú etapu - pôsobenie vo funkcii jedného zo 150 zákonodarcov - navždy uzatváram," uviedol.

Na snímke poslanci hnutia OĽaNO zľava Kristián Čekovský, Ján Szőllős, Jozef Bubnár, minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO), Andrej Stančík, Tomáš Šudík a Milan Potocký počas tlačovej konferencie na tému Jasný postoj Slovenska: Problém klimatickej krízy berieme vážne 9. februára 2021 v Bratislave, archívne foto.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Skonštatoval, že politiku ako takú za ten čas vlastne nezažil, pretože svet sa ´zacyklil´ v jedinej spoločenskej téme - pandémia ochorenia COVID-19. Poukázal na množstvo jej negatívnych dôsledkov a frustráciu, ktorú si vo veľkej miere podľa neho "odskákali" politici, vedci, či novinári. "Ja som nebol výnimkou. Dve zastávky na urgentnom príjme v nemocnici počas júna a júla boli pre mňa finálnym znamením, že vyhrážky, priania smrti, či nenávistné agresívne vulgarizmy prijímané na dennej báze nie je to, o čom som v živote sníval," dodal.