Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

J. Budaj apeluje na ľudí, aby boli cez sviatky ohľaduplní voči prírode

Na snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj, foto z archívu. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Občanov zároveň žiada, aby v prírode nezanechávali ani jednorazové rúška.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) apeluje na ľudí, aby sa počas veľkonočných sviatkov správali zodpovedne a ohľaduplne nielen voči sebe a svojim blízkym, ale aj voči prírode. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

"Príroda sa nám v týchto dňoch stáva akýmsi azylom, do ktorého sa mnohí uchyľujeme, aby sme mohli aspoň na moment slobodne dýchať. Je preto dôležité, aby sme sa v prírode, či už v lese na prechádzke, alebo na hrádzi, správali zodpovedne. Nezahadzovali odpadky, netrhali rastliny, nerušili zver," uviedol minister. Občanov zároveň žiada, aby v prírode nezanechávali ani jednorazové rúška.

Envirorezort tiež pripomína, že použité rúška či respirátory treba dať do plastovej tašky alebo vreca a pevne uzavrieť. Následne treba vrece či tašku vyhodiť do zmesového komunálneho odpadu. Potom je potrebné si umyť ruky a postupovať podľa všetkých hygienických pravidiel. "Látkové, doma vyrobené rúška sa dajú ľahko vyprať, vyžehliť a opätovne použiť," dodáva rezort.