Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

J. Budaj bude o peniazoch pre SHMÚ rokovať s ministrom financií

Na archívnej snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj. Foto: TASR - Martin Baumann

Predložil mi podrobné informácie o tom, aké naliehavé sú jeho finančné požiadavky, poznamenal šéf envirorezortu.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) bude o chýbajúcich financiách pre Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rokovať so šéfom rezortu financií Igorom Matovičom (OĽANO). Budaj to uviedol po rokovaní vlády.

Minister sa stretol s riaditeľom SHMÚ Martinom Benkom v pondelok (11. 4.) aj utorok ráno. "Predložil mi podrobné informácie o tom, aké naliehavé sú jeho finančné požiadavky," poznamenal Budaj s tým, že je povinný obhajovať záujmy SHMÚ. Podklady Benko tiež doniesol na utorkové rokovanie vlády.

Kontrakt o poskytnutí financií podpisujú ministerstvo so SHMÚ vždy koncom roka. Minulý rok sa tak neudialo. Budaj vraví, že dôvodom bol nevyrovnaný a nekrytý rozpočet. Nemohli tiež podľa neho podpísať kontrakt, v ktorom je o niekoľko stoviek tisíc eur viac než má ministerstvo v rozpočte.

Podľa informácií TASR majú meteorológovia peniaze na svoju činnosť do júla. Ministerstvo financií pre TASR v tejto súvislosti uviedlo, že zabezpečenie financovania SHMÚ patrí plne do pôsobnosti kapitoly envirorezortu ako jeho zriaďovateľa.