Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Budaj je pripravený rokovať s Kollárom o reforme národných parkov

Na snímke minister životného prostredia SR (MŽP SR) Ján Budaj (OĽaNO), foto z archívu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Budaja prekvapilo, že za Kollárom stoja pri návrhu ľudia spojení s ĽSNS.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) je pripravený rokovať s predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina) o reforme národných parkov. Uviedol to pred stredajším rokovaním vlády. Je presvedčený, že výsledok rokovania bude pozitívny.

Stretnutie podľa Budaja inicioval Kollár, ktorý sa mu zatiaľ neozval. Niektorým jeho výhradám rozumie, iné opravuje. Minister tvrdí, že OĽANO, SaS aj Za ľudí reformu podporujú a plne za ňou stoja. "Skôr či neskôr budú mať národné parky právnu subjektivitu a zbavia sa 'drancovačov a zneužívačov'."

Budaja prekvapilo, že za Kollárom stoja pri návrhu ľudia spojení s ĽSNS. "Roky o vidiek nikto neprejavil záujem. Teraz tam môžu prísť peniaze z plánu obnovy, ak sa tento projekt zmarí, plán obnovy sa zastaví. To má vážne dosahy."

Kollár minulý týždeň vyhlásil, že Sme rodina stiahne podpisy spod novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorá má zabezpečiť prevod štátnych pozemkov v národných parkoch pod ochranárov. Hnutie má výhrady a pokiaľ sa jeho argumenty nezohľadnia, koalícia nemá rátať s podporou jeho 17 poslancov. Novelu chce prijať až po zonácii národných parkov.