Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

J. Budaj vymenoval P. Majka za riaditeľa Správy TANAP-u

Na snímke minister životného prostredia SR Ján Budaj (OĽaNO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Budaj nechcel vymenovať Majka za riaditeľa Tatranského národného parku dovtedy, kým sa nevyjasnia podania na jeho osobu.

Bratislava 17. januára (TASR) - Pavol Majko ostáva riaditeľom Správy Tatranského národného parku (TANAP). Do funkcie ho vymenoval dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO). Informoval o tom na tlačovej konferencii.

Budaj nechcel vymenovať Majka za riaditeľa Tatranského národného parku dovtedy, kým sa nevyjasnia podania na jeho osobu. "Vyhral súťaž a mňa veľmi mrzí, že sa to odkladalo. Podľa nášho skúmania prišlo k pochybeniu, ale to bolo predovšetkým na strane Envirofondu," povedal Budaj. V tejto súvislosti dodal, že na správe parku prebehol opakovaný audit.

Šéf envirorezortu chce, aby sa z TANAP-u stal funkčný národný park, ktorý pomôže domácim podnikateľom a bude na seba zarábať.

V októbri minulého roka vymenoval minister osem nových riaditeľov správ národných parkov. Na pozíciu riaditeľa TANAP-u nevymenoval vtedy nikoho. Majko, ktorý ostal ako jediný kandidát, bol poverený jeho riadením. Na pozícii riaditeľa TANAP-u pôsobí od roku 2007.