Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

J. Habánik: Rezort školstva zvládol pripraviť COVID školský semafor

Na archívnej snímke Jozef Habánik. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Po oprávnenej kritike najdlhšieho obmedzenia prezenčnej výučby ministerstvo dokázalo od septembra až do polovice decembra tohto roka udržať v školách žiakov a študentov, uviedol Habánik.

Bratislava 26. decembra (TASR) - V zložitej epidemiologickej situácii ministerstvo školstva zvládlo pripraviť COVID semafor pre školský rok 2021/2022. V hodnotení roka v oblasti školstva to pre TASR uviedol podpredseda Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Jozef Habánik (Smer-SD), ktorý tento krok považuje za pozitívum.

"Po oprávnenej kritike najdlhšieho obmedzenia prezenčnej výučby ministerstvo dokázalo od septembra až do polovice decembra tohto roka udržať v školách žiakov a študentov," priblížil Habánik. Podľa neho ministerstvo školstva zvládlo aj krytie finančných dosahov pandémie na zriaďovateľov jednotlivých škôl.

Pozitívne hodnotí aj prijatie novely zákona o odbornom vzdelávaní a príprave, zákony o transformácii Slovenskej akadémie vied na verejno-výskumnú inštitúciu, ktoré získali v parlamente podporu ako koalície, tak opozície. "Správnym krokom bolo tiež zavedenie pozícií digitálny koordinátor a školský psychológ," uzavrel Habánik.