Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Habánik hodnotí zrušenie maturitných skúšok v roku 2021 negatívne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako tvrdí, v mesiacoch apríl až jún sa dali v modifikovanej podobe realizovať, či už prezenčnou alebo hybridnou formou.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Podpredseda Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Jozef Habánik (Smer-SD) negatívne hodnotí zrušenie maturitných skúšok v roku 2021. Ako tvrdí, v mesiacoch apríl až jún sa dali v modifikovanej podobe realizovať, či už prezenčnou alebo hybridnou formou. Uviedol to pre TASR v hodnotení roka 2021 v oblasti školstva.

"Už druhým rokom sa nedarí valorizovať finančné a mzdové ohodnotenie pedagogických, nepedagogických a odborných zamestnancov v školstve, a tak vytvárať motivačné prostredie najmä pre začínajúcich učiteľov," povedal Habánik. Podľa neho nie je vôbec dobré, že sa blíži koniec roka a učitelia sú v štrajkovej pohotovosti.

Zamestnanci v školstve sa v pandemickom roku podľa Habánika dosť uskromnili, "čo je od nich šľachetné, ale nedá sa to očakávať donekonečna". "Pri súčasnej inflácii ich reálne mzdy dokonca poklesnú. Ak sa chceme posunúť ďalej v kvalite vzdelávania na všetkých úrovniach škôl, ministerstvo musí tento vážny problém okamžite riešiť."