Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

J. Hrubala: Politici majú práva ako všetci ostatní občania

Na archívnej snímke predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V rámci rozhodovania je povinnosťou sudcu ignorovať akékoľvek aktivity osôb, ktoré nie sú stranami v konaní - vrátane aktivít politikov, médií či občianskej verejnosti, zdôraznil šéf ŠTS.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Politici majú práva ako všetci ostatní občania - vrátane účasti na hlavných pojednávaniach a práv súvisiacich s podávaním trestných oznámení. Predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala to uviedol v reakcii na trestné oznámenie, ktoré poslanci opozičného Smeru-SD avizovali podať na sudkyňu ŠTS Pamelu Záleskú.

"V rámci rozhodovania je povinnosťou sudcu ignorovať akékoľvek aktivity osôb, ktoré nie sú stranami v konaní - vrátane aktivít politikov, médií či občianskej verejnosti," zdôraznil šéf ŠTS.

Poslanci opozičného Smeru-SD avizovali podanie trestného oznámenia na sudkyňu Záleskú, ktorá v pondelok (20. 9.) vyniesla rozsudok v prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. Oznámil to predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že trestné oznámenie súvisí s podozrením zo spáchania trestného činu ohýbania práva.