Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

J. Ivor: Zadržanie podozrivých z vraždy Kuciaka považujem za posun

Na nedatovanej snímke slovenský novinár Ján Kuciak, ktorého zavraždili aj so snúbenicou vo Veľkej Mači a ich telá našli v nedeľu 25. februára 2018. Foto: TASR/AP

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára.

Bratislava 27. septembra (TASR) – V každom prípade štvrtkový trestno-procesný úkon, ktorým je zadržanie ôsmich osôb v Kolárove podozrivých z úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, treba pokladať za výrazný a významný posun vo vyšetrovaní tohto prípadu. Domnieva sa bývalý dlhoročný šéf slovenských vyšetrovateľov a v súčasnosti vysokoškolský pedagóg Jaroslav Ivor.



"Aj keď zaznievali mnohé kritické názory a poznámky k dĺžke tohto konania, určite sa dozvieme, prečo k tomu došlo až po takomto čase. Napriek tomu ja to považujem za významný posun. Vo všeobecnosti možno povedať, že pokiaľ ide o objasňovanie prípadu z hľadiska jeho páchateľa, tak sú také štyri základné stupne. To znamená podozrivý, obvinený, obžalovaný a odsúdený. Dostávame sa do prvého stupňa riešenia," povedal pre TASR Ivor.




Ako zdôraznil, v prípade že sa zhodnotí v rámci tohto zadržania, v rámci 48-hodinovej lehoty, že zadržanie podozrivých alebo podozrenie je aktuálne, tak sa vznesie obvinenie. "To už bude ďalší, vyšší stupeň pravdepodobnosti odhalenia páchateľa. Samozrejme, to konečné riešenie bude až v rukách súdu, ale ja sa domnievam, že už i toto je významný pozitívny posun vo vyšetrovaní tohto prípadu," zdôraznil Ivor.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm.